Haber Merkezi - Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, yerel seçim gezileri kapsamında baba ocağı Beypazarı’na gitti. Beypazarı'ndakş Seçim Koordinasyon Merkezi  açılışına katılan Yavaş'a,i CHP’nin Beypazarı Belediye Başkan Adayı Özer Kasap da eşlik etti. Kadın, erkek, genç, yaşlı 7’den 70’e tüm hemşehrileri Yavaş’ı “Sayende Temiz Su İçiyoruz”, “Beypazarı Seninle Gurur Duyuyor”, “Evine Hoş Geldin”, Esnafı Düşünen Başkan”, “Ankara’nın Huzuru Mansur Yavaş”, “Vefa Zamanı”, “Soframıza Bereket Oldun” yazılı pankartlarla ve büYük coşkuyla karşıladı.  

Halkın “Beypazarı seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşan Yavaş, 10 yıl Beypazarı’nda belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, “Beypazarı'nı Ankara'ya tanıtıp hem kent kültürümüzü korurken hem de burada yaşayan insanlarımıza turizmle ilgili yeni bir ekmek kapısı açtık. Binin üzerinde kaymakam ve belediye başkanı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelip ‘Bu iş nasıl başarıldı’ diye burada inceleme yaptı. Ankara’dan Nallıhan’a giden çift yolu biz yaptık. Sanayi Çarşısı’nın çift yolunu biz yaptık. Ankara girişinin çift yolunu biz yaptık. Bunlar zaten Fen İşleri Dairesinin bile yapacağı hizmetler. Asıl hizmet o değil. İnsanları ayırmayacaksın, herkesi kucaklayacaksın, herkesin fikrine saygı duyacaksın. Beton ve plastik görmek isteyenler Beypazarı’ndaki bu turizmle ilgili kalkınmayı asla anlayamıyorlar. Hâlâ gözleri Ankara’da betonda plastikte” dedi.

453417Bad78A85Ddcb7Af7649A716Cb1

Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı

Belediye başkanının, kamu görevlisinden tek farkının seçimle gelmesi olduğunu söyleyen Yavaş, “Belediye başkanlığı asla millete hükmetme mevkisi değildir. Aldığınız maaşın karşılığında hizmet etme mevkisidir. Dolayısıyla sıradan Ankara'da ne kadar kamuda çalışan varsa biz de onlardan birisi gibi davrandık. Şaşırdılar, anlamadılar. Halk bunu benimsedi ‘Algı yapıyor’ dediler. Allah'tan korkun. Yılda bir defa televizyona çıkarım, gazetelere demeç vermem, sadece sosyal medyadan yaptığım işleri anlatırım. Bugüne kadar oy vermeyenlerle ilgili olumsuz tek bir açıklamam olmamıştır. Seçim bitmiştir, rozet buradan çıkarılmıştır. Bizim belediyecilik anlayışımız bu” dedi. Beş yıl boyunca ‘Buradan ne kadar oy çıkmış’ diye bakmadan, Ankara’nın her yerine eşit hizmet verdiklerini söyleyn Yavaş, “Ankara halkı 50-60 yıl sonra bir hemşehrisini seçti. Biz de bunu fırsat bilip acaba en ücra köşelere kadar neler yapabilirizin derdine düştük. Eğer bir köyde kanalizasyon akıyor, çocuklar onun yanında oynuyorsa ve bunun kapatılması gerekiyorsa oranın kime oy verdiğinin ne önemi var? Önemli olan oranın sağlığını korumak. İşbaşına geldik, yüzlerce köyde su yok. Derhal bu problemleri çözmek için işe koyulduk” dedi.

Ec9Ea8D796Ae1558E3052C54C8F714E6

Seçimlerden önce kendisine yönelik iftiraları hatırlatan Yavaş, “Ellerindeki karayı suratımıza çalmaya çalışıyorlar ama ellerindeki kara her zaman kendi yüzlerine vurdu. Bunu geçen seçimde de yaptılar. Şimdi yine tetikçiler tutmak suretiyle internetten ya da televizyonlardan konuşuyorlar. Böyle bir şeyi açıklayanın karşısına Ankara Adliyesi'nin fotoğrafını koyun varsa bildiği doğru Savcı’ya… Alnımız açık, hiçbirisinden korkmuyoruz. Türkiye yıllar sonra şeffaf belediyecilikle tanıştı, yıllar sonra” ifadelerini kullandı. Rakibi AKP adayı Turgut Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediyesinin battığına yönelik iddialarına da yanıt veren Yavaş, Amerika’da yer alan Fitch’e göre Ankara Büyükşehir Belediyesinin kredibilitesi en yüksek büyükşehir belediyesi olarak açıklandığın belirterek “Batık bir belediye arıyorlarsa önce kendi belediyelerine bakacaklar. Alacaklarını, borçlarını çıkaracaklar. Biz gelirimizi de giderimizi de yayınlıyoruz, borcumuzu da yayınlıyoruz. Çıkartsın herkes görsün, kim daha borçlu, hangi belediye batıyor?” dedi.

A216Eb8Af22Dcc566804C5Fb619619Bd

Editör: Haber Merkezi