Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMansur Yavaş, ATO’da gerçekleştirilen Proje Tanıtım Toplantısı’na katıldı. 5 yıl boyunca gerçekleştirdiği yatırımları ve yeni dönemde yapılması planlanan projeleri anlatan Yavaş'ın yanı sora toplantıya; CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Toplantı, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

27Fbc02Bf846792Da6A6D81C1E8Ef0E5

Belediye yönetiminde ortak akılın önemini belirten Yavaş, “Belediye başkanının yapacağı yatırımları ortak akılla tespit etmesi lazım. Yani ben proje yapıyorum diyerek, çöp projelerine para yatırmadan, paranın asıl sahiplerine sorarak, onların görüşlerini alarak yapması lazım. Bizler Kent Konseyi’nin 1800’ün üzerindeki katılımcısıyla birlikte karar alarak, şehre gelişme yönü nedir, problemleri nedir? Bunları toparlayarak, onların yol gösterdiği şekilde çalışmalara başladık. Evet, şimdi de şimdi vicdan varsa parayı bütün halktan, 6 milyon insandan alıyorsanız hiç kimseyi ayıramazsınız. Seçildikten o iş bitmiştir. Herkese eşit davranırsınız” diye konuştu. Ankara’da turizmi canlandıracağını söyleyen Yavaş, “Beypazarı’na da turist getireceğim dediğim zaman kimse inanmamıştı. Şimdi de iddia ediyorum Beypazarı’nı yaptığım gibi Ulus’u da turizmin merkezi yapacağım. Ulus’ta dokunmadığımız hiçbir bina kalmadı. ‘Ankara’ya bir de benim gözümle bakın’ demiştim daha önce de. Ulus’ta kravatlı insanların yeniden gezmesini istiyoruz. Ulus, Başkentin gözde turizm merkezlerinden biri olacak” diye konuştu. Yavaş konuşmasında, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde hayata geçirilen projelerden de bahsetti.

Seçimden sonra rozetini çıkardığından ve hizmet ederken ‘Nereden, ne kadar oy çıkmış diye bakmadan, kimseyi ayırmadan’ herkese eşit hizmet ettiklerini vurgulayan Yavaş, 3 yıldır Başkent Kart aracılığıyla gerçekleştirdikleri destekleri söyledi. Pandemi dönemi Başkentli esnaf ve tüccara yapılan yardımları da hatırlatan Mansur Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve bir vatandaş olarak Ankara Ticaret Odasına kayıtlı 160 bin üye, Ankara Esnaf Odasına kayıtlı üyeler ve aileleri ile 2 milyona ulaşan bu kıymetli kitlenin gücünün farkında olan biriyim. Bu farkındalığımın benim için doğurduğu sonuç şu; 1 milyon 800 bin iş gücünün ekmeğini kazanabilmesi için öncelikle ATO üyelerinin ayakta kalması lazım” dedi.

51Ee5Fdcdfbe0Bf0A32103Cf2570057B

Yavaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Burada özellikle altını çizmek isterim ki tüccar ve esnafın yaşamadığı, güçlü olmadığı, nefes almadığı bir şehirde huzurun ve bereketin olmayacağını bir esnaf çocuğu olarak çok iyi biliyorum. Ankara, Ahiliğin merkezidir. Ticarette güzel ahlakın, cömertliğin, geleneğin kalbinin Ankara’da atmasının gerektiğini çok iyi bildiğim için esnaf ve tüccarın huzurunu ve bereketi korumanın çok önemli olduğuna inanıyorum. 68 meslek grubunuzdan seçilmiş 192 meclis 260 komite üyeniz, 22 bin ayrı meslek kodunda faaliyet gösteren üyelerinizin hukukunu korumak için ATO’nun seçilmiş organ üyelerinin verdiği mücadeleyi yakından takip ediyorum. Ekmeğinizin peşinde olduğunuzu biliyorum. Ekmeğinizin dışında hiçbir güce boyun eğmeyeceğinizi de biliyorum. Ben de sizin bu ekmek mücadelenizde size hükmedenlerden değil, hizmet edenlerden oldum."

Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu

C1Afad8A36Fdde31E43B7Ffd9Dd57B8D

Editör: Haber Merkezi