Haber Merkezi - 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri 17:00'da sona erdi. Seçimlerde görev alan öğretmenler ve öğrenciler için ise ertesi gün ders olup olmayacağı merak konusu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) valiliklere gönderilen yazıda, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının 1 Nisan (yarın) günü okulların tatil edildiği bildirildi. 

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır.

Çorum'da kayıp ihbarı yapılan kişi başından vurulmuş halde ölü bulundu Çorum'da kayıp ihbarı yapılan kişi başından vurulmuş halde ölü bulundu

Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir." 

Editör: Haber Merkezi