Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren toplantıda, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ele alındı.

Ekonomi programına destek mesajı 

CHP'li Bozoğlu: Türkiye'nin iklim politikası çökmüştür CHP'li Bozoğlu: Türkiye'nin iklim politikası çökmüştür

Görüşme sırasında, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Türkiye'nin ekonomi programına desteğini bir kez daha dile getirdi. Ayrıca, Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki 2024-2028 mali yıllarını kapsayan mali ve teknik işbirliğinin temelini oluşturan "Ülke İşbirliği Çerçevesi" de ele alındı. Bu kapsamda, afetlere dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliği ile mücadele, ihracatın desteklenmesi, reel sektör, altyapı, lojistik, sanayi, tarım, eğitim, sağlık ve kapsayıcılık gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirlikleri üzerinde duruldu.

Dünya Bankası, Türkiye'nin Eylül 2023'te açıkladığı Orta Vadeli Program'a (OVP) desteğini ifade etmek amacıyla Türkiye'ye yönelik kaynak tutarını 17 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkarmıştı. Bu kaynak, OVP ve 12. Kalkınma Planı'nda belirlenen öncelikler doğrultusunda geliştirilecek projelerin finansmanında kullanılacak.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Türkiye ile Dünya Bankası arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik projelerin desteklenmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Dünya Bankası'nın Türkiye'ye olan desteğini artırarak devam ettireceği vurgulandı.

Editör: Erva Gün