Haber Merkezi -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerİzmir İktisat Kongre Merkezi'nde partisince düzenlenen "İzmir Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ümit Özlale'ye destek isteyerek, Özlale'nin İzmirlilerin hassasiyetleri dışına asla çıkmayacağına kefil olduğunu belirtti.

Özlale ile birlikte Türkiye'yi gerçekten zora sokan çok önemli bir anlayışın değiştireleceğini kaydeden Akşener, şöyle dedi:

 "Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk'ü seven, sahip çıkan, demokrasiye hukukun üstünlüğüne, adalete, liyakate inanan İzmirlinin dediğinin dışında ne yapar? Tam tersine bu istediklerimizin hepsini yapar. Ben kefilim kendisine." 

"İsterdim ki Türkiye'de yer yerinden oynasın"

Söz konusu açıklamalarında Atatürk'ün Türkiye için önemini vurgulayan Akşener, dünyada hala bu kadar özlenen bir liderin bulunmadığına dikkat çekti. 

Bununla birlikte, Atatürk'e yönelik iftira ve saygısızlıklara değinen Akşener, şunları söyledi: 

"Ben insan olarak pek çok iftiraya, çirkinliğe zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir, zaman zaman çok zor olsa da yaşamışımdır ama Atatürk'ümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım ben. Zübeyde Hanım hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman ağzımı bozdum, küfür ettim, mahkemeye verildim ama isterdim ki Türkiye'de yer yerinden oynasın. Oynamadı kardeşlerim. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun."

İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak

Editör: Haber Merkezi