Haber Merkezi - Microsoft Türkiye, Microsoft ABD’den T24 yazarı Füsun Sarp Nebil’e gönderdiği açıklamaya benzer bir açıklama yayınlayarak yaşanan erişim sorun konusunda üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Açıklamada, “Microsoft’un Türkiye ve dünyada fikir özgürlüğü ilkelerini esas aldığı, basınla iletişimi de bu ilkeler çerçevesinde yürüttüğü” vurgulandı ve "Yaşanılan problem birkaç saat içerisinde çözülmekle beraber, bu gibi durumların tekrar yaşanmaması adına gerekli adımları attığımızı ve konuya hassasiyetle yaklaştığımızı paylaşmak isteriz” ifadelerine yer verildi. 

Microsoft'tan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Microsoft, Türkiye'de ve dünyada fikir özgürlüğü ilkelerini esas alır; basınla iletişim faaliyetlerini de bu ilkeler çerçevesinde yürütür.

Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu

30 Ekim 2023 Pazartesi gecesi T24’ün yaşadığı mağduriyetten dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Söz konusu sorunu çözmek için dün geceden bu yana T24 ile iletişim halinde çalıştık. Yaşanılan problem birkaç saat içerisinde çözülmekle beraber, gelecek dönemde bu gibi durumların tekrar yaşanmaması adına gerekli adımları attığımızı ve konuya hassasiyetle yaklaştığımızı paylaşmak isteriz.

Bununla birlikte, bu duruma yol açan süreçlerimizi dahili olarak incelemeye başladığımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar