2026 FIFA Dünya Kupası macerasına Kanada'nın Vancouver kentinde merhaba diyecek olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi en ciddi kadro analizini paylaştı. Takımın oyun omurgasını oluşturan yıldız isimlerin fiziksel durumunu açıkça değerlendiren tecrübeli teknik adam, uzatmalarla birlikte 100 dakikayı bulan modern futbol temposu hakkında bir itirafta bulundu.

Vincenzo Montella 865624

"Kafamda soru işaretleri var"

Taktiksel hazırlık sürecine ve futbolcuların son durumuna değinen Montella, fiziksel handikapları şu sözlerle aktardı:

Avustralya Teknik Direktörü Popovic’ten Hakan Çalhanoğlu’na yanıt
Avustralya Teknik Direktörü Popovic’ten Hakan Çalhanoğlu’na yanıt
İçeriği Görüntüle

"Çok dengeli ve her zorluğa karşı mental olarak hazır olmaları gerektiğini vurgulamak istiyorum. Her ne şekilde oynayacağımıza bağlı olarak maçta yapmamız gereken özel şeyler var. Tabii ki rakip takımın özelliklerine göre hazırlanmanız gerek, bunun üzerine çalıştık. Her zaman rakiplerimizin oyunlarını dikkate aldık. Çok sıkı çalıştık, rakibimizin de sıkı çalıştığını biliyoruz. Doğru hamleleri yapmamız gerekiyor, tüm futbolcularımız bazı zorlukları aşarak oynuyor. Arda, Hakan ve Kenan’la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var."

"Yetenek yetmez, sonuç çabayla belirlenecek"

Kadro kalitesinin tek başına galibiyete yetmeyeceğini, Avustralya'nın sert yapısına karşı direnç göstermeleri gerektiğini ekleyen Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Yetenek bu maç için belirleyici olabilir ama sonuç tüm takımın vereceği çabayla belirlenecek. Avustralya zihinsel olarak çok güçlü ve dayanıklı, top geldiğinde ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyor. Dayanıklı bir takım var karşımızda, her takım onlar gibi oynayamaz, kompakt bir oyun sergiliyorlar. Beslendikleri kontra ataklar var, bunları engellememiz ve bu tuzaklara düşmememiz gerekiyor. İki hazırlık maçı oynadık, iyi yaptığımız ve iyileştirmemiz gereken şeyler vardı, son 10 günde bunun üzerine çalıştık. Ofansif ve defansif anlamda hazırlık maçlarına göre daha iyi performans göstermeliyiz."

Kaynak: AA