Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinde başlatma, ayarlama çalışmaları ve testleri yapılıyor Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinde başlatma, ayarlama çalışmaları ve testleri yapılıyor

Haber Merkezi -Morgan Stanley ABD Başekonomisti Ellen Zentner, ABD Merkez Bankasının Haziran ayında faizi düşürme yolunda olduğunu düşündüğünü bildirdi. 

Bloomberg TV'ye açıklamalarda bulunan Zentner, "Fed'in Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak. Bence bu kadar erken bir indirime gitmeleri için çıta çok yüksek. Ancak yine de Haziran'a kadar hazır olmalarını bekliyorum" diye konuştu. 

Öte yandan, İtalya'nın Cernobbio kentinde düzenlenen Avrupa Meclisi-Ambrosetti toplantısının ardından Bloomberg TV'ye bağlanan Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç indirim beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu olduğuna" inandığını belirtti 

"Biz dört indirim bekliyoruz" diyen Zentner, şunları söyledi: 

"Yılın dördüncü çeyreğinde indirimleri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed'den daha hızlı düşüyor. Küresel merkez bankalarının ne zaman indirime gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum"

Editör: Haber Merkezi