İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçilmesinin ardından partisinin ilk grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine önceki genel başkan Meral Akşener'e teşekkür ederek başlayan Dervişoğlu, "Ben sadece bir makamı, kürsüyü, koltuğu devralmadım. Bir bayrak teslim aldım" dedi.

Parti içinde yersiz tartışmaların anlamı olmadığını kaydeden Dervişoğlu, partisinden ayrılan isimlere çağrı yaptı. Dervişoğlu, "7 yıllık siyasi hareketimiz içerisinde mücadele etmiş, partisinden ayrılmış yol arkadaşlarıma sesleniyorum, İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin küslükleri sonlandırılalım ve mücadelemize devam edelim" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

Partimizle yollarını ayırmış ama bizlerle olan gönül ve ülkü bağlarını asla kaybetmemiş arkadaşlarıma sesleniyorum. İYİ Parti hür olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin küskünlükleri sonlandıralım. Gelin haklıya hakkını hep birlikte teslim edelim. Mücadelemize daha güçlü bir şekilde devam edelim. Millet bizi çağırıyor. Sadece kapılarımız değil kollarımız da gönüllerimiz de milletimize ardına kadar açıktır.

Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor

Anayasa çıkışı

Bu tartışmalar adeta halka ‘Ekmek bulamıyorsanız anayasa yiyin’ demektir! İYİ Parti yeni bir Erdoğan anayasasına karşı gerekirse tek başına mücadele edecek. Böyle bir senaryonun asla parçası olmayacağız. Hiçbir anayasa taslağını dikkate almıyoruz. Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz. Bu tartışmaların içinde tek bir millet vardır o da Türk Milleti'dir. 

"İYİ Parti, hiçbir hesabın içinde olmayacak"

İYİ Parti, yerleşik hale getirecek bunu ılımlı hale gösterecek hiçbir hesabın ve pazarlığın içinde olmayacak. Bu hesabı güdenlere de bünyesinde yer açmayacaktır.

Açıkça ifade ediyorum herhangi ve hangi şartta devletin partileştiği, partinin devletleştiği, yargının siyasallaştığı, nüfusun yabancılaştığı bu siyasi düzene karşı demokrasi ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye'nin değil sayın Erdoğan'ın ve varlıklarının sayın Erdoğan'ın varlığına armağan etmiş olan çevresinin gündemidir.

Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Sayın Erdoğan'ın siyasi ikbalin ve yebniden adaylık talebine aslında ölene kadar Cumhurrubaşkanı olmasına dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.

Detaylar gelecek... 

Editör: Erva Gün