TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bütün siyasi partilerin desteğiyle "doğal afetler ve deprem bakanlığı" kurulmasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Erzincan'da olacağını söyleyen Sarıgül, Meclis'te bu hafta yoğun bir çalışma programı olduğunu belirtti. CHP'li Sarıgül, Erzincan İliç'teki maden kazasına yönelik araştırma komisyonunun bu hafta salı, perşembe ve cuma günleri çalışacağını aktardı. 

Öte yandan, Bursa Karacabey'de özellikle domates üretiminde Adana ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalıştığını kaydeden Sarıgül, bu yıl söz konusu işçilerin bölgeye ulaşımı konusunda izin sorunu yaşandığını ekledi. 

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Sarıgül, "Doğal afetler ve depremi korkulu rüya olmaktan çıkarmamız için doğal afetler ve deprem bakanlığı kurulması gerekir. Buna siyasi değil, vicdani bir mesele olarak bakalım; bütün siyasi partilerin desteğiyle doğal afetler ve deprem bakanlığı kuralım" ifadelerini kullandı.  

Son olarak, cezaevlerini ziyaret ettiğini anlatan Sarıgül, "Salgın nedeniyle çeklerini ödeyemeyen binlerce esnafımız cezaevinde, iş yapmadan nasıl borçlarını ödeyecekler? Yasayı değiştirelim, esnafımızın çeklerini ödemesine yardımcı olalım" diye konuştu.  

Muhabir: Ahmet Ertüm