Murat Bakan "silah" paylaşımını düzeltti: TRT dizisinde kullanılmış Murat Bakan "silah" paylaşımını düzeltti: TRT dizisinde kullanılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, toplumda büyük bir af beklentisi olduğunu belirten Sarıgül, halkın sesini duymak ve duyurmanın siyasetçilerin görevi olduğunu belirtti. 

Öte yandan, adli hatalar ve hızlı yargılamalar nedeniyle mahkum olan vatandaşlar bulunduğunu da ekleyen Sarıgül, "Devletimizin görevi adil yargılamaktır. Bir kişinin bile haksız yere cezaevinde olması vicdani açıdan kabul edilemez. Bir kişiye yapılan adaletsizlik herkese yapılmış sayılır. Bir kişi adaletsizliğe uğramışsa o toplum adaletsizdir" dedi. 

CHP'li Sarıgül, cezaevindeki mahkum sayısının Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekerek, "Gelin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yepyeni bir sayfa açalım. Devletimizin, güçlü, adil, vicdanlı ve merhametli olduğunu gösterelim" dedi.

Editör: Esin Özdemir