Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu: Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu:

Göksel Pazartesi̇ (6)Hakan Okay / Bitlis
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası’nın bilinirliliği, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin (BİGACEM) başlattığı projesi sayesinde ülke sınırlarını aştı. BİGACEM’in gönüllü üyeleriyle birlikte 2022 yılında başlatıp 2023’te de devam ettirdiği “Nemrut Kraterini Tanıtma Projesi”, meyvelerini veriyor.  Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” alan 2 bin 247 rakımdaki dünyanın ikinci büyük krateri, tanıtım seferberliği sayesinde tüm dünyada bilinir olmaya başladı. BİGACEM’in gönüllü girişimiyle Nemrut Kalderası, 2022 ve 2023 yılında Bitlis’te yerel ve ulusal basında en çok haber olan konular sıralamasında ilk sırada yer aldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaldera, başlatılan tanıtım projesi ile 2023 yılında önceki yıllara kıyasla daha çok ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Uzaydaki astronotlarında ilgisini çekmeyi başaran doğa harikası Nemrut Krateri’nin uzaydan da fotoğrafları çekilip paylaşılmıştı.
Göksel Pazartesi̇ (3)“Nemrut şimdilerde her mevsim ilgi görüyor”
“Nemrut Kraterini Tanıtma Projesi” ile ilgili bilgi veren BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, Nemrut Krateri’nin dünyanın en büyük kraterlerinden biri olmasına karşın tanıtımdaki eksiklik sebebiyle görünürlülük ve bilinirliliğinin minimum seviyede kaldığına dikkat çekti. BİGACEM olarak gönüllü üyeleriyle birlikte bu alandaki eksiliği gidermek üzere 2022 yılında bir tanıtım projesini hayata geçirdiklerini anlatan Aygül, projenin kısa sürede hedeflenen hedefe ulaştığını ve dünyanın enleri arasında bulunan kalderanın artık tüm dünyaca bilindiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
“Cemiyet olarak bir görevimizin de kentimizi tanıtmak olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarımızla tanıtım projeleri yürütmeye çalışıyoruz. Bu anlamda cemiyet olarak ‘Gönüllü Tanıtım Elçileri Projesi’ adı altında, ‘Bitlis’in enleri’, ‘Dört Mevsim Bitlis’, ‘Yer Gök Deniz Bitlis’ gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Nemrut Kalderasını Tanıtma Projesi de, bu tanıtım projelerimizden biriydi. Bu projemizi 2022 yılında Nemrut2022 sloganıyla başlatıp Nemrut2023 sloganıyla 2023 yılında da devam ettirdik. İki yıl devam eden projemizde ilk yıl için 222, ikinci yıl ise 223 haber hedefi koymuştuk. Ancak gelinen süreçte 2022 ve 2023 yılı haber analiz raporuna baktığımızda bu sayının çok çok üstünde rekor bir sayıda haber yapıldığını görüyoruz. Bizler bu tanıtımda sadece krater gölünü tanıtmakla kalmayıp, tüm kalderayı bir bütün olarak tanıtmaya çalıştık. 
Göksel Pazartesi̇ (5)Kalderada yer alan sayısız doğal güzelliği ve daha öncesinde hiç el değmemiş ve keşfedilmemiş tüm güzelliklerini havadan ve yerden görüntüleme teknikleriyle görüntüleyip dünya ile paylaştık. Ve bu süreçte kuşkusuz kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları kadar bizlere en büyük desteği sunan birileri daha oldu. Onlar da bu kalderada yaşanan sevimli boz ayılardı. Bizler kalderada yaşayan bu canlılarında zaman zaman sevimli hallerini paylaştıkça kalderaya olan ilgi bir hayli arttı. Sadece bu sevimli boz ayıları görmek için bile kalderaya gelenler oldu. Nemrut Kalderası, kentin en önemli destinasyonlarından biri ve doğru şekilde tanıtılması son derece önemli. 
Göksel Pazartesi̇ (1)Göksel Pazartesi̇ (4)Bizler bu alandaki eksiliği bir nebze olsun gidermeye çalıştık. Bu süreçte her bir üyemiz gönüllü olarak projede yer aldı. Her biri, çok güzel işlere imza attı. Hepsine gönüllü katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İki yıldır büyük bir titizlikle yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Önceki yıllarda sadece belli dönemlerde ziyaretçi alan Nemrut şimdilerde her mevsim ilgi görüyor. Yaz-kış demeden insanlar kalderayı görmek için Nemrut’un yolunu tutuyor. Burada özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kamp yapılmaya başlandı. Özellikle yabancı turistlerin bir hayli ilgisi artmış durumda. Zaman zaman denk gelip sohbet ettiğimiz bu turistlerin birçoğu, son dönemde proje dahilinde paylaştığımız görüntüler sayesinde buradan haberdar olup gelen ziyaretçiler. Ve ilk gözlemlerini sorduğumuzda buranın ne kadar muhteşem bir yer olduğunu kendileri de ifade ediyorlar. İfade etmekle kalmayıp gruplar üzerinden takipçi ve arkadaşlarıyla da paylaşıyorlar. Cemiyet olarak bu çalışmalarımız kentin diğer tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtımıyla da devam edecektir.”

Editör: Ramazan Atabey