Haber Merkezi - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a, saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'nde yerinden edilen yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki "Refah kentine kara operasyonu yapılmadan Hamas'ı askeri açıdan ortadan kaldırmanın yolu olmadığını" aktardığını belirtti. 

The Times of Israel'de yer alan habere göre, Netanyahu, İsrail Meclisi'ndeki Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nde, Başkan Biden ile dün yaptığı telefon görüşmesinde ordunun kara operasyonuyla Refah'a gireceğini ilettiğini kaydetti. 

Öte yandan, ABD ile "Hamas'ı ortadan kaldırma konusunda değil, Refah'a kara operasyonuyla girme" konusunda anlaşmazlık olduğunu vurgulayan Netanyahu, "Geriye kalan taburları yok etmeden Hamas'ı askeri açıdan ortadan kaldırmanın başka bir yolunu görmüyoruz. Bunu yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Son olarak, Netanyahu ise "Görüşmemizde Başkan'a (Biden), Refah'ta bu taburların tasfiyesini tamamlamaya kararlı olduğumuzu en açık şekilde ifade ettim. (Refah'a) Girmeden bunu yapmanın başka yolu yok" dedi. 

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arama çalışmaları başladı İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arama çalışmaları başladı

Editör: Haber Merkezi