Haber Merkezi - İsrail-Hamas çatışmalarının devam ettiği 7 Ekim 2023'ten bu yana, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken altıncı kez Ortadoğu'ya gitti. Blinken, Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştü. Görüşme hakkında İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise, Blinken'ın Netanyahu ile görüşmesi sonrası Savaş Kabinesi üyeleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Reisi'nin bulunduğu helikopterden bir yolcuyla iletişime geçildi Reisi'nin bulunduğu helikopterden bir yolcuyla iletişime geçildi

Netanyahu Blinken

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, Blinken'a "Refah'a gireceğiz" dediğini söyledi. Netanyahu ayrıca, "Bunu ABD'nin desteğiyle yapmayı umuyorum ama mecbur kalırsak tek başımıza yaparız" dedi. ABD'li bakanın, Gazze'de ateşekes ve rehine anlaşması için görüşmeleri kapsayan Ortadoğu gezisi için yapılan ilk açıklamada İsrail'e gitmeyeceği belirtilmişti. Ancak daha sonra bu karar değişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı ile yaptığı görüşmede; Gazze'deki insani yardımın hem karadan hem de denizden sürdürülmesi gerektiğini ve deniz yolu anlaşmasına varma çabalarının da üstünde durdu.

Editör: Haber Merkezi