Nevşehir Son Dakika Haberleri – Ürgüp ilçesine bağlı Kayakapı Mahallesi’nde bulunan tüf kayaç oluşumlu Kadıkalesi’nden kopan kaya kütlesi gece saatlerinde düştü. Olayda bir restoran ve yürüyüş yolu zarar gördü.

İzmir'de kaçak içki operasyonu: Menderes'te damıtım düzenekleri ve şüpheli sıvılar ele geçirildi
İzmir'de kaçak içki operasyonu: Menderes'te damıtım düzenekleri ve şüpheli sıvılar ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Olayın Detayları

Bölgedeki kayalarda çatlakların tespit edilmesinin ardından üç evde yaşayan 19 kişi önceden tahliye edilerek otellere yerleştirilmişti. Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun, hızlı alınan tedbirler sayesinde can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Kaymakam Coşkun, kaya parçasının gece 01.58’de düştüğünü ve ciddi yıkıma yol açtığını aktararak, “Eğer evler boşaltılmamış olsaydı büyük bir felaket yaşanabilirdi” dedi. Olay anında AFAD, emniyet ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği, riskin devam etmesi nedeniyle çevredeki bazı evlerde yaşayan vatandaşların da otellere yerleştirildiği bildirildi.

Kaya kütlesinin düştüğü anlar çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Nevşehir son dakika haberleri için takipte kalın.

Kaynak: AA