Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 19-23 Mayıs tarihlerinde Kazakistan ve Özbekistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. 

Bununla birlikte, Başkan Kurtulmuş'un 19-21 Mayıs tarihlerinde resmi ziyarette bulunacağı Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Kazakistan Meclisi Başkanı Yerlan Koşanov, Kazakistan Senatosu Başkanı Maulen Aşimbayev ile Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile ayrı ayrı görüşme yapması, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Yapılması planlanan görüşmelerde, Kazakistan ve Özbekistan ile mevcut iş birliklerin ve parlamentolar arası ilişkilerin daha da ileri götürülmesi için yapılacak çalışmalar ele alınırken, Türk dünyasıyla ilişkiler başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Öte yandan, Başkan Kurtulmuş, 22-23 Mayıs tarihlerinde ziyaret edeceği Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ile görüşecek.

MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Esin Özdemir