Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu’nun ehliyetine el konuldu Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu’nun ehliyetine el konuldu

Haber Merkezi - Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran iddialı filmi "Kuru Otlar Üstüne" geçtiğimiz yılın ve bu sezonun en çok konuşulan filmlerinden bir tanesi haline gelmişti. Ayrıca Kuru Otlar Üstüne, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışını gerçekleştiren film olmasıyla da dikkat çekmişti.

Kuru Otlar-1

Ancak film hakkında çok dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Buna göre filmde, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Başkanı ve aynı zamanda şarkıcı olan Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" şarkısının olduğu ve şarkının filmde izinsiz kullanıldığı ortaya çıktı. Konu hakkında açıklama yapan Göçer ise, şunları söyledi: “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi… Onun üzerine izledim ve gördüm… Bu arada filmi de çok beğendim… Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten.  Bu seferlik affediyorum ve seve seve veriyorum ama telif ve telife gösterilmesi gereken duyarlılık ve sorumluluk müzik ve müzisyenler adına çok önemli bir mesele."

Ferhat Göçer-1

Editör: Haber Merkezi