Üsküp’te "Köprü Gençlik Okulu 2024" projesinin açılış programı düzenlendi Üsküp’te "Köprü Gençlik Okulu 2024" projesinin açılış programı düzenlendi

Haber Merkezi - Dün katıldığı canlı yayında Nuri Bilge Ceylan'ı eleştiren ve geçmişe dair senaryo çalınması iddialarına "Daha fazla konuşursa YouTube kanalı açar oradan konuşurum" diyen Zeki Demirkubuz'a Ceylan sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Geçtiğimiz günlerde 2014'te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı "Kış Uykusu" filminin kitabı yayımlanan Nuri Bilge Ceylan, kitapta "Üç Maymun" filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan intilalle çektiği iddiasına yanıt vermişti. "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" ifadelerine yer veren Ceylan, "Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim" sözlerini kullanmıştı. 

Ceylan'ın sözlerine yanıt veren Zeki Demirkubuz, “Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? sana ne” şeklinde konuşmuştu. 

Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'un sözlerine yanıt gecikmedi. Ceylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." sözlerini kullandı. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar