Haber Merkezi - İzmir'de aracına aldığı şahıs tarafından silahla öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesinin avukatları, ortak açıklamada bulundu. 

Ailenin avukatları Oğuzhan Aslan, Ahmet Serkan Göktürk ve Orhan Bakkal'ın açıklamasında, fail hakkında adli sürecin yakından izlendiği, İl Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma sürecini titizlikle yürüttüğü kaydedildi. 

Bazı sosyal medya hesaplarında, failin cezaevinde saldırıya uğradığı ve ağır yaralı olduğu şeklinde haberlerin paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Belediye Başkan Tugay'dan, İZSU personelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına ilişkin açıklama: Belediye Başkan Tugay'dan, İZSU personelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına ilişkin açıklama:

Bununla birlikte, müvekkillerin tek beklentisinin, failin hak ettiği en ağır cezayı almasından başka bir şey olmadığı belirtilen açıklamada şu cümlelere yer verildi: 

"Bu paylaşım ve haberler gerçekliği yansıtmıyor. Müvekkillerimiz bu gibi haberlere maruz bırakıldıkça acılar katlanmaktadır. Müvekkillerimizin tek beklentisi, failin hak ettiği en ağır cezayı almasından başka bir şey değildir. Resmi makamlarca ve tarafımızca yapılacak açıklamalar dışındaki haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ayrıca bazı sosyal medya hesaplarında Oğuz Erge ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin adli sürecin başlaması için gerekli işlemler yapılacaktır."

Editör: Haber Merkezi