Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer vatandaşın yaşadığı ekonomik krize dikkat çekerek, 1 Ocak itibarıyla UYAP üzerinden icra dairelerine gelen dosya sayısının 3 milyon 240 bin olduğunu belirtti. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın evden eşya satarak geçimini sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Gürer, “İktidar vatandaşın boğazını sıkıyor. Son nefeste vatandaş nasıl geçineceği düşünüyor” dedi.

Vatandaşın AKP iktidarı ile zorunlu diyet yaptığına ve artan borçlar ile icra kıskacı altında bulunduğuna işaret eden Gürer, şu ifadeleri kullandı:

“İktidar vatandaşın boğazını sıkıyor. Son nefeste vatandaş nasıl geçineceği düşünüyor. Evde huzur kalmadı. Bazı vatandaşlar icra ile boğuşurken, evden eşya satarak geçimini sürdürmeye çalışanların da sayısı artıyor. 1 Ocak - 4 Mayıs 2024 günleri arasında icra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısı 3 milyon 240 bin oldu. İcra daire sayısı arttı. Çek ve senet ödeyemediği ve taahhüdünü yerine getiremediği durumda cezaevi yolu da gözüküyor. Ekonomik sorunlar ailelerin dağılmasına, çocuklarda psikolojik sorunların oluşmasına da neden oluyor. Ekonomik kriz, vatandaşı presliyor, eziyor. Yaşamı daraltıyor. Acıları katlayıp mutlulukları bozuyor.”

"Cezaevine düşenlerin sayısı da artacak"

Öte yandan, Gürer, ekonomik kriz nedeniyle parasal ilişkilere dayalı alış-veriş suçlarına ilişkin cezaevine düşme sürecinin olabildiğince daraltılmış olmasına rağmen, karşılıksız çek ve taahhüt edilen ancak ödenmeyen senetlerle ilgili cezaevine gitme sürecinin sürdüğünü ekledi.

'2023-2024 yıllarında karşılıksız çek ve taahhüt edilen ancak ödenmeyen senetlerle ilgili cezaevinde tutuklu olanların sayısını' Adalet Bakanlığı’na sorduğunu açıklayan Gürer, “Böyle giderse ekonomik krizle doğan suçlardan cezaevine düşen sayısı da artacak” dedi. 

YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti

Editör: Esin Özdemir