Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), farklı illerde yer alan taşınmazlara ilişkin satış kararlarını açıkladı. İhalelerde en yüksek teklifi veren yatırımcıların teklifleri kabul edilirken, sonuçlar Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğlerle duyuruldu.

Çorum’daki taşınmaz için 45 milyon liralık satış

Kararlara göre, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı Çorum’un merkez ilçesi Karaca köyündeki taşınmaz, özelleştirme ihalesinde 45 milyon lira teklif veren Çorum Şeker Fabrikası AŞ’ye satıldı.

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Samsun’un Çarşamba ilçesi Demirarslan Mahallesi’ndeki taşınmaz ise 27 milyon 700 bin lira bedelle Erdem Torun’a devredildi.

Ankara gölbaşı ve İncek’te satış kararları

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara’nın Gölbaşı ilçesi İncek-İmar Mahallesi’ndeki taşınmaz, 26 milyon lira bedelle Emre Gökdemir İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye satıldı.

Aynı ilçede Karaoğlan-İmar Mahallesi’nde yer alan taşınmazlardan biri 11 milyon 980 bin lira ile AEM Taahhüt Yapı İnşaat Ticaret Ltd. Şti.’ye, diğeri ise 7 milyon 650 bin lira ile Kızılırmak İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ’ye devredildi.

Sanayi üretim endeksi açıklandı: Sanayi üretimi nisanda yıllık bazda arttı
Sanayi üretim endeksi açıklandı: Sanayi üretimi nisanda yıllık bazda arttı
İçeriği Görüntüle

Sivas ve Bayburt’ta satış kararları

Maliye Hazinesi’ne ait Sivas’ın merkez ilçesi Budaklı köyündeki taşınmaz 5 milyon 200 bin lira bedelle Bahattin Eken’e satıldı. Aynı köydeki başka bir taşınmaz ise 3 milyon 150 bin lira bedelle yine Bahattin Eken adına onaylandı.

Bayburt’un merkez ilçesi Konursu köyündeki taşınmaz ise 4 milyon 50 bin lira bedelle Hamit Açıkgöz’e satıldı.

Balıkesir’de yatırım grubu kazandı

Mülkiyeti Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Balıkesir’in Altıeylül ilçesi Küçükbostancı Mahallesi’ndeki taşınmaz, 2 milyon 910 bin lira bedelle İstanbul Yatırım Ortak Girişim Grubu tarafından satın alındı.

Kaynak: Haber Merkezi