Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen mitinglere katıldı.

Parti otobüsü üzerinden seçmenlere seslenen Özel, "Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz" sözünün gündem olmasının ardından gelen tepkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ülke için canını verecek herkesten oy istediğini belirten Özel, bedelli askerlik yapanların da bu ülkenin evladı olduğunu vurguladı. Özel, söz konusu kanunun altında imzası olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: 

"Bir yandan da şunu söylüyorum: Hepimiz bu ülke için canımızı veririz ama Tayyip Erdoğan bu ülke için canını veren şehidin tabutunun ucundan tutacak, bir elinde şehidin tabutu bir elinde mikrofon orada siyaset yapacak. Kerpiç briket bir ev penceresiz camına naylon çekilmiş oraya gidecek siyaset yapacak. Sonra da üzerine bir kamuflaj, buraya Cumhurbaşkanlığı forsu, efendim, 'Recep Tayyip Erdoğan'a kamuflaj ne de yakışmış' diye 7 tane gazete birden manşet atacak. Eğer bir kamuflaj bir Erdoğan'a yakışacaktıysa Bilal Erdoğan'a yakışaydı, Burak Erdoğan'a yakışaydı. Bunu söyleyip biz vatanseveriz biz vatanımızı severiz, sizinkiler gibi bedelli ile çürük raporu ile kaçmayız dedim."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dil sürçmesinden siyaset çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Özel, "Sen kendi evladına çürük raporu alıyorsun da bedelli yapıp askere yollamıyorsun da başkasının gariban çocuğu üzerinden niye siyaset yapıyorsun onu soruyorum onu'' diye konuştu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Gazze'yi gördükten sonra, 'sıfır asker' yaklaşımını asla kabul etmeyiz" KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Gazze'yi gördükten sonra, 'sıfır asker' yaklaşımını asla kabul etmeyiz"

Editör: Haber Merkezi