CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya’nın başkenti Madrid’de, İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi. Görüşmede 19 Mart ve sonrasındaki gelişmeler ele alınırken, Sanchez Özel’e dayanışma mesajını iletti. Özel ise otoriter uygulamalara karşı tüm demokratların birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı.

Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı’na katılmak üzere Madrid’de bulunan CHP Lideri Özel, toplantı öncesinde İspanyol Sosyalist İşçi Partisi Genel Merkezi’nde Sanchez ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Dış İlişkiler Koordinatörü Şule Erten Bucak eşlik ederken, Sosyalist Enternasyonal’den Genel Koordinatör Chantal Kambiwa ile Başkan Yardımcıları Hana Jalloul Muro ve Paulina Lampsa da hazır bulundu. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Seçim güvenliğinde kardeş partilerin rolü

İkili ilişkiler ve küresel siyaset konularının ele alındığı görüşmede, Pedro Sanchez, Filistin meselesinde gösterilen kararlı duruş ve liderlik nedeniyle Özel’e teşekkürlerini iletti. Sanchez ayrıca, Sosyalist Enternasyonal’in Progressive Alliance’daki kardeş partilerle iş birliği yapacağı yapılar oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, bu süreçte CHP’nin katkı ve desteğini beklediklerini söyledi.

AK Parti’den İsrail'in Suriye saldırısına ‘ortak tepki’ çağrısı
AK Parti’den İsrail'in Suriye saldırısına ‘ortak tepki’ çağrısı
İçeriği Görüntüle

Sanchez, seçim güvenliğinin sağlanmasında kardeş partilerin birbirini desteklemesi gerektiğini vurguladı ve CHP’nin deneyimi, örgüt yapısı ve kapasitesinin bu süreçte kritik olduğunu belirtti. Ayrıca sol, sosyalist ve sosyal demokrat politikalar üzerine bir düşünce kuruluşu kurulmasının önemine değinen Sanchez, Türkiye’deki siyasi tutukluların durumunu ve CHP’nin mücadelelerini yakından takip ettiklerini ifade ederek, Özel’e dayanışma mesajını iletti.

Kaynak: ANKA