CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV canlı yayınında Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında Mayıs seçimleri öncesi imzalanan protokole ilişkin yorum yapan Özel, bugün gerçekleşen Meral Akşener ve Mansur Yavaş görüşmesi üzerinden ittifaka yaklaşımını da açıkladı. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

Bu protokolden haberdar olmadığımızı kamuoyuna açıklamıştım. Geçirdiğimiz kurultay sürecinde de bu konu oldu ama bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Ben böyle bir şeyin tarafı olmak istemem.

"Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor ama ben o tartışmanın tarafı olmam. Cumhuriyet Halk Partililer benim atanmışlarla değil, seçilmişlerle yöneteceğimi, bir daha gizli protokoller yapılmayacağını söylemiştim. Geriye dönüp de o konuya saplanmanın anlamı yok.”

"Mansur Yavaş, Meral Akşener'e selamlarımı iletti, Ankara için bir iş birliği talebinde bulunmadı."

Teleferik kazası soruşturmasında yeni gelişme! Teleferik kazası soruşturmasında yeni gelişme!

"Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliği ile o kelimeyi bayağı yıprattık. İttifak kelimesi artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben ‘iş birliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum."

"Ben Meral Hanım’la, Sayın Genel Başkan’ımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil.”

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar