Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel oyunu sabahın ilk saatlerinde memleketi Manisa'da bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda 1174 nolu sandıkta eşi ve kızıyla oyunu kullandı.

Özel, diğer siyasi parti başkanları arasında oyunu ilk kullanan isim oldu.

Özel, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada partisinin sandık güvenlipği konusundaki çalışmalarını anlattı: "Bu sabah saat 08.30 itibariyle partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını, ortaya çıkan boşlukları, hastalık, çeşitli aksiliklerden dolayı, yedek arkadaşlarımızla doldurduğumuzu, şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım" dedi. 

Seçim güvenliğini işaret etti

Seçim sürecinde partiler arası tartışmalara değinen Özel, "Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu ancak çok büyük aksilikler olmadan, çok büyük kazalar olmadan, çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik" diyerek muhtarlar dahil tüm adaylara başarılar diledi.

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı

YSK'yı takip ediyoruz, şu ana kadar seçimin sorunsuz ilerlediği ifade ediliyor. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. Herkesi bugün sakinliğini koruması ve itidalli davranmaya davet ediyorum. Seçimin güvenle geçmesini temenni ediyorum."

Kutlamalarda "silahlardan uzak durun" çağrısı

"Sevinç gösterilerinde kullanılacak bir kurşun evlatlarımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durulmasını temenni ediyorum. Taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak istiyorum. Biz bugün belki sandıkta 20 milyon-30 milyon kişiyiz ama yarın Türkiye'de 84 milyon kişiyiz. Siyasiler de böyle yapacak, vatandaş da böyle yapacak. Seçim geride kalacak. Görevini dört dörtlük yapacağına inandığımız adaylarla karşınızdayız. Ama bundan sonra karar milletin ve bu karara saygılı olacağız."

Muhabir: Haber Merkezi