2026 FIFA Dünya Kupası’nda erken final niteliğindeki eşleşmede Portekiz - Hırvatistan karşı karşıya geldi. Kanada'nın Toronto şehrinde hissedilen 40 derece aşırı sıcaklık ve yoğun neme rağmen tribünleri tıklım tıklım dolduran 43 bin futbolsever, unutulmaz bir Portekiz maç atmosferine tanıklık etti. Norveçli hakem Espen Eskas'ın yönettiği karşılaşmada geriye düşen Portekiz, uzatma dakikalarında bulduğu golle Hırvatistan engelini 2-1 ile geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.

Arama motorlarında milyonlarca futbolseverin "Portekiz Hırvatistan maçı kaç kaç bitti?" ve "Portekiz Hırvatistan canlı izle" sorgularıyla takip ettiği tarihi mücadele, dünya futbol literatürüne geçecek rekorlara sahne oldu.

İlk yarıda kilit açılmadı, Hırvatistan ikinci yarıya golle başladı

Maça sol kanatta Rafael Leao ve orta alanda Bruno Fernandes ikilisinin etkili oyunula hızlı başlayan Portekiz milli takımı, ilk yarıda Mendes ve Neto ile net fırsatlar yakalasa da Hırvatistan milli takımı kalecisi Livakovic'i geçemedi. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Milli futbolculardan Hacıosmanoğlu'nun villa teklifine ret! Hakan Çalhanoğlu kararı iletti
Milli futbolculardan Hacıosmanoğlu'nun villa teklifine ret! Hakan Çalhanoğlu kararı iletti
İçeriği Görüntüle

İkinci yarıya adeta fırtına gibi giren hırvatistan, 53. dakikada aradığı golü buldu. Stanisic'in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topa ceza alanında şık bir dokunuş yapan Perisic, meşin yuvarlağı kaleci Costa'nın bacaklarının arasından ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Cristiano Ronaldo tarih yazdı: Eleme turlarında ilk gol!

Yediği golün ardından baskısını artıran Portekiz millî futbol takımı, 66. dakikada VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. 67. dakikada beyaz noktanın başına geçen dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, Livakovic'i ters köşeye yatırarak skoru 1-1'e getirdi.

Bu gol, dunya kupası tarihine altın harflerle yazıldı. 41 yıl 147 günle Dünya Kupası eleme turlarında forma giyen en yaşlı oyuncu unvanını alan Ronaldo, bu golle kariyerinin ilk Dünya Kupası eleme turu golünü portekiz hırvat randevusunda atmış oldu. Efsane oyuncu, turnuva tarihinde eleme turlarında gol atan en yaşlı futbolcu olarak kırılması güç bir rekorun sahibi oldu.

90+4'te Gonçalo Ramos sahneye çıktı, son dakika golü iptal edildi!

Maçın son bölümü adeta izleyenlerin nefesini kesti. Karşılıklı direkten dönen topların ardından 90+4. dakikada sol kanattan Rafael Leao’nun adrese teslim ortasına harika yükselen Gonçalo Ramos, yaptığı kafa vuruşuyla Portekiz'i 2-1 öne geçirdi.

Mücadelenin 90+13. dakikada ise büyük bir drama yaşandı. Hırvatistan’da Gvardiol’un yakın mesafeden attığı gol, VAR incelemesinin ardından Pasalic’in ofsaytta olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Hakem Eskas’ın son düdüğüyle birlikte portekiz hırvatistan maçı 2-1'lik skorla Portekiz lehine tescillendi.

Portekiz İspanya maçı ne zaman? Hangi kanalda?

Bu sonucun ardından hırvatistan portekiz rekabetinde gülen taraf olan Portekiz, turnuvanın en büyük favorilerinden Portekiz İspanya derbisine adını yazdırdı. Futbol dünyasında "Portekiz İspanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?" soruları trend listelerine girdi.

Dünya Kupası son 16 turundaki bu dev portekiz ispanya mücadelesi, 6 Temmuz Pazartesi günü TSİ 22.00'de ABD'nin Dallas şehrinde oynanacak. Dev maçın yayıncı kuruluş bilgileri önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi