Başkent Üniversitesi Kurucusu ünlü bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Haberal, basının demokratik toplumlar için vazgeçilmez bir güç olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal: “Gazeteciler milletin sesi ve vicdanıdır”

Prof. Dr. Haberal mesajında, gazetecilerin toplum adına önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Hak ve hürriyetlerin elde edilişinin yıl dönümünde, milletimizin sesi ve vicdanı olan, yedi gün yirmi dört saat vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için emek veren tüm gazetecilerimizin gününü kutluyorum.”

“Basın mensupları büyük bir özveriyle görev yapıyor”

Basın çalışanlarının zaman mefhumu gözetmeksizin fedakârca görev yaptığını vurgulayan Haberal, gazetecilerin halkın beklenti ve düşüncelerini tarafsız biçimde kamuoyuna aktardığını belirtti:

“Her an, her yerde büyük bir özveriyle görev yapan basın mensuplarının emek ve gayretlerine yaptığımız her işte şahidiz.”

Prof. Dr. Haberal'dan basın çalışanlarına teşekkür

Basın çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Haberal, daha iyi çalışma koşulları temennisinde bulunarak, basın şehitlerini rahmetle andığını belirtti:

Bugünün Resmi Gazetesi (29 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (29 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

“Tüm basın çalışanlarımıza özverili katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyor, ülkemize ve milletimize sundukları katkıların artarak devam etmesini diliyorum.”

Haberal'ın mesajının tamamı şöyle:

"Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Hak ve hürriyetlerinizi elde edişi,nizin yıl dönümünde, milletimizin sesi, vicdanı olan, yedi gün yirmi dört saat vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için mesai harcayan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun.

Tarafsız ve objektif basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı, milli birliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşıdır.

Şüphesiz ki, basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak hayati bir görevi yerine getirmektedir. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın çalışanları bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz.

Tüm basın çalışanlarımıza özverili katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyor, ülkemize ve milletimize katkılarının aynı duyarlılıkla devam etmesini temenni ediyorum.

Bu inanç ve düşüncelerle, daha iyi çalışma imkân ve koşullarına kavuşmaları temennilerimle, basın şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak: Haber merkezi