Haber Merkezi - Ünlü İngiliz rock grubu Queen hakkında şok iddia! Freddie Mercury'nin solisti olduğu grubun müzik hakları, rekor fiyata satışa sunulacak. Buna göre ünlü rock grubunun şarkılarının yer aldığı müzik arşivi 1,2 milyar doları aşan bir fiyata satılabilir.

Bruce Springsteen ve Bob Dylan gibi efsane isimlerin albümlerinin rekor fiyatlara satılmasından sonra, Queen grubunun da rekoru kırması bekleniyor. 2021 yılında Bruce Springsteen, müzik haklarını 500 milyon dolara satmıştı. Hayatta kalan grup üyelerinin, Queen'in müzik haklarını bu rakamın iki katına satacağı düşünülüyor. Böylece dünyaca ünlü müzisyenlerin koleksiyonları için yüksek meblağlar talep etmeye devam edeceği ön görülüyor. Disney Music Group, grubun Kuzey Amerika haklarına sahip. İngiltere merkezli Queen Productions adlı şirket ise grubun küresel hakların mülkiyetini elinde barındırıyor.

Freddie

BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor! BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor!

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda "Popun Kralı" Michael Jackson'ın müzik kataloğunun önemli bir kısmı da satılmıştı. Sony, Jackson'ın müzik kataloğunun yarısını 1,2 milyar dolara ya da daha fazla bir miktara satın aldı. Variety'nin haberine göre ise, anlaşmanın detayları gizli tutulsa da bu miktar tek bir şarkıcının müzik koleksiyonu için verilen en büyük rakam olarak ön görülüyor. 

Editör: Deniz Ali Tatar