Haber Merkezi - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, üst kurulun 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. "RTÜK, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyor" diyen Şahin,  "Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen, zararlı içeriklere yönelik tedbirler alan üst kurul, toplumsal ve kültürel hassasiyetleri her şeyin önünde tutuyor" ifadelerini kullandı.

YKS için 40 gün sürecek dünyadan izole "kapalı matbaa dönemi" başladı YKS için 40 gün sürecek dünyadan izole "kapalı matbaa dönemi" başladı

Öte yandan, RTÜK'ün Türkiye'nin yayıncılık hayatını düzenleyip denetlediğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"RTÜK, 30 yıldır değerlerimizi koruma adına önemli faaliyetler yürütüyor. Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen, zararlı içeriklere yönelik tedbirler alan üst kurul, toplumsal ve kültürel hassasiyetleri her şeyin önünde tutuyor. RTÜK, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyor." 

"RTÜK, dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapıyor"

Ayrıca, Şahin, üst kurulun çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek zararlı yayın içeriklerine geçit vermediğini ileri sürdü.  RTÜK'ün 30 yıldır yayınlardaki çocuk ve kadın istismarına, kadına yönelik şiddete hayır dediğini iddia eden Şahin, şöyle dedi:

"Engellilere, yaşlılara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapıyor. Milli güvenliğimizden taviz vermeden olası terör propagandalarına 'dur' diyor. Türk dilinin doğru kullanımı ve Türk kültürünün tanıtılması için mesai harcıyor. Yayınlar yoluyla halkı kandıran sahte pazarlama faaliyetleriyle mücadele ediyor. Millet iradesiyle ortaya konulan yasasında yer alan kurallar çerçevesinde 30 yıldır görevini aralıksız sürdürüyor."

Editör: Haber Merkezi