Elazığ'da 4.0 büyüklüğünde deprem Elazığ'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Haber Merkezi - Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girip hakem Halil Umut Meler’i darp etmesinin yankıları sürüyor. 1-1 biten maç sonunda yaşanan olay sonrası Koca dahil üç kişi tutuklandı. TFF ise ikinci bir karara kadar maçları durdurma kararı aldı. Olaya bir tepki de RTÜK'ten geldi. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda spor programlarını ve futbol yorumcularını uyardı. Şahin, vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını vurgulayarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan yaptığımız uyarıları tekrar hatırlatıyoruz. Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz.

Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar