Haber Merkezi - Seçimden sonra hükümetin tahsil etmekten vazgeçtiği 947 milyarlık vergi istisna ve muafiyetin bir kısmını iptal ederek tahsil edeceği, KDV ile ÖTV’lerde artışa gidileceği ileri sürüldü. Yapılan düzenleme ile vatandaşa 500 milyarlık ek yük gelebilir.

9 ilde çocuk istismarcılarına operasyon: 9 kişi yakalandı 9 ilde çocuk istismarcılarına operasyon: 9 kişi yakalandı

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, iktidarın bütçe giderlerini karşılayabilmek için seçimlerden sonra Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere birçok vergide değişikliğe gideceği ileri sürüldü. Devletin almaktan vazgeçtiği ya da iade ettiği vergi ve gelirlerin bir kısmının da tahsilatına başlanacağı belirtiliyor. Düzenlemenin seçimden sonra Meclis'e sunulacağı tahmin ediliyor.

2024 itibarıyla devletin almaktan vazgeçeceği vergi ve gelirlerin toplamı 947 milyar lirayı aştı. Bu kaynağın yarısının toplanmasına karar verilmesi halinde vatandaşın cebinden yaklaşık 500 milyar lira çıkması bekleniyor.

Yüzde 20’nin altında kalan ürün ve hizmetlerin KDV oranları ile ÖTV’de yapılacak artışlar da ürün ve hizmetlerin maliyetin artışa neden olacak.

Muhabir: Haber Merkezi