Haber Merkezi - Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Buna göre, 8 bin ila 12 bin lira arasındaki emekli promosyonu ödemeleri için SGK, aralarında özel bankaların da yer aldığı 19 banka ile protokol imzalandığını açıkladı.

CHP'li milletvekili Tanal, bakanlık önünde oturma eylemine başladı CHP'li milletvekili Tanal, bakanlık önünde oturma eylemine başladı

SGK'nın internet stesinde yapılan açıklamada, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtilerek, bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmalarının gerektiği de belirtildi. Açıklamada, "Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir" ifadesi de belirtildi. 

Protokol imzalanan bankalar ise, SGK tarafından şu şekilde açıklandı:

"Akbank T.A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Denizbank A.Ş, Fibabanka A.Ş, ING Bank A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, QNB Finansbank A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Turkish Bank A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş."

Editör: Haber Merkezi