İranlı yetkili: Hayatları risk altında İranlı yetkili: Hayatları risk altında

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira hakkında İspanyol savcılar,  2018 yılında vergi dairesini 6,6 milyon Avro yani 229 milyon TL dolandırmak için bir şirketler ağı kullandığını iddia etmişti. Bu gelişmenin ardından geçtiğimiz Temmuz ayında, Shakira hakkında bir dava açılmıştı.

Bir ay sonra şarkıcı borcunu kapatmak için 6,6 milyon Avro (229 milyon TL) ödeme yaptı. Çarşamba günü, savcılar "delil yetersizliği" nedeniyle ceza davasının düşürülmesini istedi ve bir gün sonra mahkeme bunu kabul etti. Shakira davada, 2018 vergi beyannamesinde usulsüzlük yapmış olsa da, mahkeme bunun ‘vergi makamlarına karşı bir suç teşkil etmek için yeterli olmadığını’ ve sanatçının davranışında bir dolandırma niyeti bulunmadığını söyledi. Shakira'nın avukatlarından Pau Molins, kararın Shakira'ya karşı yürütülen karalama kampanyasına son verdiğini belirtti. Mahkemenin, ‘Shakira’nın herhangi bir dolandırıcılık suçu işlemediğini kabul etmesinden memnun olduğunu’ da sözlerine ekledi.

Bu karar, daha önce sanatçı hakkında açılan bir diğer vergi dolandırıcılığı davasından 6 ay sonra geldi. Shakira'nın 2012-2014 yılları arasında elde ettiği gelirle ilgili olarak açılan davada sanatçı, savcılarla son dakikada uzlaşmaya varmıştı. Bu davada savcılar, Shakira hakkında sekiz yıldan fazla hapis cezası istemişlerdi.

Editör: Deniz Ali Tatar