ANKARA - Sincan’da geri dönüşüm seferberliği devam ediyor. Sincan Belediyesi, atık toplama makinelerinin sayısını arttırdı. İlçedeki 20 farklı noktaya kurulan makineler ile atık yağların insana ve doğaya zarar vermesinin önüne geçiliyor.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan’da atıkların çevreye zararını önlemek amacıyla geri dönüşüm seferberliği devam ediyor. Sincan Belediyesi, atık yağların toplanması projesiyle, yaşadığı dünyaya ve çevreye duyarlı nesillerin yetişmesi için çalışıyor. İlçe genelinde yürütülen proje ile atık yağlar toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılıyor.

Öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla ilk olarak ilköğretim okullarında başlatılan proje ilçe genelinde yaygınlaşarak devam ediyor. İlçedeki anaokulları, Güngörmüşler ve Hanımlar Konakları ile öğrenci yurtlarında da yerini alan makineler sayesinde 7’den 70’e tüm vatandaşlara atık yağların toplanması teşvik ediliyor. Vatandaştan aldığı destek ile ülke ekonomisine ve çevreye yatırım yapmaya devam eden Sincan Belediyesi, ambalaj atığından pile, atık yağdan elektronik atığa kadar her alanda geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN PROJELER DEVAM EDECEK

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bir litre atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğini belirten Başkan Tuna, yağların tekrar tekrar kullanılması durumunda da insan sağlığına büyük zararlar verdiğine dikkat çekti. Başkan Tuna, "İlçe genelinde atık yağ toplama oranını her geçen gün en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak amacıyla daha önceden atık yağ toplama noktası olarak belirlenen noktalara yenilerini ekledik. İlçemizde bilinçlendirme ve atık yağ toplama çalışmalarına süratle devam ediyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için tüm vatandaşlarımızı işbirliğine davet ediyoruz" dedi. Başkan Tuna, temiz bir çevre için projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

GETİR ATIK YAĞINI AL HEDİYENİ

Kullanıcıyı sesli uyaran ve yönlendiren makineler, her bir litre atık yağ için bir lira hediye veriyor. Tankların doluluk oranları anlık olarak kontrol edilebiliyor. Makineler içerisinde promosyon kalmadığında ve tankları dolum seviyesine ulaştığında yetkililere SMS göndererek bilgilendiriyor. Makinenin üzerinde yer alan LCD ekran vasıtasıyla da vatandaşlar atık yağın neden toplanması gerektiği hakkında bilinçlendiriliyor.
Editör: TE Bilisim