DEM Parti milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda Kobani Davası’nda çıkan kararları protesto etti. Ellerinde tutuklu siyasetçilerin fotoğraflarını taşıyan DEM Partililer, "HDP susmadı susmayacak", "Selahattin burada, Figen burada, Pervin burada, Gülten burada" sloganlarıyla protestolarını dile getirdi. Kürtçe sloganlar atan milletvekilleri, elleriyle masalara vurarak tepkilerini gösterdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM Genel Kurulu'nda Kobani Davası'nda verilen hapis cezalarına karşı sert eleştirilerde bulundu. Temelli, "Arkadaşlarımıza yağdırdığınız cezalarla gününüzü kurtaramazsınız. Bu iddianameyi IŞİD'in bir mahkemesi olsa kabul etmez. Siz kalktınız bunu kabul ettiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Temelli, özgürlük, barış ve adalet mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Bu utanca son verme sorumluluğu bu Meclis'tedir. Çetelerin aklıyla milletvekilliği yapamazsınız" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü birleşimini yöneten Sırrı Süreyya Önder, Kobani Davası'nda verilen cezaların haksız olduğunu vurgulayarak, "Kobani Davasında yağdırılan cezalar, bu cezaya muhatap olan arkadaşlarımın hiçbiri tarafından hak edilmiş bir şey değil. Olan memleketin barış ve birlikte yaşam umuduna yöneliktir. Bu da AK Parti'nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir. Çözüm sürecine ait tüm şeyler kriminalize edilmiştir, cezanın konusu yapılmıştır" dedi.

İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak

Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarına ara veren Önder, "Zindandaki bütün arkadaşlarımı selamlıyorum" diyerek birleşimi kapattı.

Editör: Erva Gün