Halk TV’nin İstanbul’daki merkez binasına sabahın erken saatlerinde polis ekipleri girdi. Kanalın bulunduğu yol trafiğe kapatılırken, çalışanların binaya girişine izin verilmedi. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu kanala kayyım atandığını duyururken, polis aramasının ardından televizyon yayını durduruldu.

Yaşanan gelişmelerin ardından siyasi parti liderleri, belediye başkanları ve gazeteciler açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel: "Kayyımla millet iradesini terbiye edeceğini sananlar yanılgı içinde"

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, polis baskınına ve kayyım kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Şafak vakti bir televizyon kanalına polis baskını yapıp, kayyım atamak ancak diktatörlerin yapacağı iştir. Maalesef ülkemizi bu hale getirdiler. Millet, fon soygununun hesabının sorulmasını isterken… Ekonomik kriz, geçim derdi, adaletsizlikler ülkemizin her yerinde sürerken… Tam da Türkiye’nin en büyük siyasi davasında savunmanın başlayacağı gün, bunu yaptılar. Belediyelere kayyım atayıp milletin iradesine çökenler, şimdi milyonların izlediği Halk TV’ye kayyım atadılar. Çünkü ACİZ ve KORKAKLAR! Halk TV’nin, basın özgürlüğünün, orada çalışan yüzlerce emekçinin ve ailelerinin yanındayız. Yargıyla siyaseti, kollukla haberciliği, kayyımla millet iradesini terbiye edeceğini sananlar tarihin en büyük yanılgısı içindeler. Türkiye bu kötülüğü yenecek. Halkımızı bu mücadeleye sonuna kadar sahip çıkmaya davet ediyoruz. Millet kazanacak, darbeciler, vesayetçiler YENİLECEK!"

Mansur Yavaş: "Halkın haber alma hakkına açık bir müdahale"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anayasa'nın 28. maddesini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"2026 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye, 180 ülke arasında 163. sırada. Bu tablo, ülkemizde basın özgürlüğünün geldiği noktayı bütün açıklığıyla ortaya koyuyor. Oysa Anayasamızın 28. maddesi son derece açıktır: 'Basın hürdür, sansür edilemez.' Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil, halkın doğru haber alma hakkının da güvencesidir ve eleştiri suç değil demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. En çok izlenen haber kanallarından biri olan Halk TV’ye kayyum atanması, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelik açık bir müdahaledir!"

Burhanettin Bulut: "Tele 1'in ardından şimdi de Halk TV"

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sandıkta kazanamadıkları belediyelere kayyımla çökenler, Tele 1’in ardından şimdi de Halk TV’ye kayyım atadılar… Halkın gerçekleri öğrendiği, ülkenin gerçek gündemini takip ettiği ekranları susturarak gerçekleri gizleyebileceklerini, halkın sesini bastırabileceklerini sanıyorlar. Özgür basını baskıyla, tehditle ve kayyımla kontrol altına almaya çalışanlar, aslında ne kadar büyük bir acz içinde olduklarını gösteriyorlar. Özgür basını, basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacağız. Halk TV emekçilerinin yanındayız!"

Erkan Baş: "Halkın iradesini de sesini de teslim alamayacaksınız"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Sabah 5.30’da polis baskını ile yayın durdurmak ve kanal yönetimine kayyum atamak da bu iktidara yakışırdı. Halkın seçtiği milletvekillerini, belediye başkanlarını cezaevinde tutup, belediyelere zor yoluyla çökenler, halkın haber alma hakkına da el koyuyorlar, kendilerine biat etmeyen basını susturmaya çalışıyor. Halkın iradesini de sesini de teslim alamayacaksınız."

Trump’tan Erdoğan açıklaması: Benim yakın bir dostum ve kendisine büyük saygı duyuyorum
Trump’tan Erdoğan açıklaması: Benim yakın bir dostum ve kendisine büyük saygı duyuyorum
İçeriği Görüntüle

Gazetecilerden de Halk TV operasyonuna tepki geldi. Hilmi Hacaloğlu, "Polisle beraber kayyum da gelmiş. Halk TV'ye el kondu. Her şey şıkır şıkır düşünülmüş. Basın özgürlüğü bir kez daha ayaklar altında. Demokrasi ve basın özgürlüğü için bir kara gün daha!" ifadelerini kullanırken Senem Toluay Ilgaz: "Basın özgürlüğü adına çok ağır bir tablo... Çok üzücü… Basın özgürlüğü bir ülkenin nefesidir. Bir televizyonun sesini kısmak, o nefesi kısmak demek. Halk TV’nin ve bütün çalışanlarının yanındayım. Gazetecilik susturulamaz" dedi. Gazeteci Mehmet Ali Güller ise "Kılıçdaroğlu dört gün önce Halk TV’yi hedef aldı, 'sahibi yurtdışında yaşayan TV olmaz' dedi, 'şikayet ettik, RTÜK işini yapmıyor' dedi; dört gün sonra, bu sabah Halk TV’ye polis girdi! Üstelik tam da İmamoğlu’nun savunmasının başlayacağı gün!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi