Kuaför ve berber odaları, "pazar tatili" uygulamasını değerlendirdi Kuaför ve berber odaları, "pazar tatili" uygulamasını değerlendirdi

Manisa'nın Soma ilçesinde enginar yetiştiren Cafer Bülbül, ekilen enginarın devamlı su ve gübre istemesi nedeniyle maliyeti yükselttiğini belirterek, "Enginar üreticilerine veya çiftçilerimize gübrelerde bir destek artırılabilirse, insanlar biraz daha üretime yönelebilir ve dışa bağımlılığımız azalır diye düşünüyorum" dedi.

Soma'da üreticiler enginar hasadına başladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cafer Bülbül, şu ifadeleri kullandı: 

"Bölgemizde iki senedir enginar üretmeye başladım. Bunlar tek yıl üretim oluyor. Görüldüğü gibi verimi yüksek bir enginar. Bunu Soma'ya alternatif bir ürün olarak kazandırdık. Geçen sene, bu enginarların olduğu yeri İlçe Tarım ve İl Tarım'ın sayesinde yüzde 75 hibe olarak ektik. Ülkemize bir katma değer üretebiliyorsak ne mutlu bize. Bu enginarı benimle birlikte diğer köylerden de eken oldu. Bu sezon, Soma'nın büyük bir enginar ihtiyacını biz köylüler olarak karşıladık. Diğer ilçelerden enginar gelmedi. Bunu kademeli olarak yayarak tamamen tanıtmamız lazım. Bu ekilen enginar devamlı su ve gübre istediği için maliyeti yükseliyor. Enginar üreticilerine veya çiftçilerimize gübrelerde bir destek artırılabilirse, insanlar biraz daha üretime yönelebilir ve dışa bağımlılığımız azalır diye düşünüyorum."

Editör: Esin Özdemir