Tayland'da haftalardır devam eden şiddetli yağışlar, ülkenin birçok bölgesinde sellere neden oldu. Seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yükseldiği bildirildi.

Şiddetli yağışlar sel riskini sürdürüyor

Tayland Meteoroloji Kurumunun açıklamasında, başkent Bangkok'un yanı sıra ülkenin orta, doğu ve güney kesimlerinde şiddetli yağışların bu hafta da devam etmesinin beklendiği belirtildi. Yağışların sürmesi nedeniyle sel tehlikesinin de devam ettiği kaydedildi.

Seller milyonlarca kişiyi etkiledi

Tayland Afetle Mücadele ve Yönetimi Dairesinin (DDPM) verilerine göre, sel felaketinin etkilediği 8 bölgede can kaybı 31'e ulaştı. Selden milyonlarca kişinin etkilendiği aktarıldı.

Almanya Başbakanı Merz: Ukrayna'ya yönelik saldırılar sona ermeli
Almanya Başbakanı Merz: Ukrayna'ya yönelik saldırılar sona ermeli
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, ani sel riskini azaltmak amacıyla kentteki ana kanallardan daha fazla suyun tahliye edilmesi ve yüksek risk taşıyan bölgelere ilave su pompalarının yerleştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

3,5 milyondan fazla kişi selden etkilendi

Tayland'da 16 Eylül'den itibaren etkili olan şiddetli yağışların meydana getirdiği seller nedeniyle ülke genelinde 3,5 milyondan fazla kişinin etkilendiği bildirilmişti.

Bangkok yönetimi ise geçen hafta, sellerin neden olduğu hasarın giderilmesi için yaklaşık 122 milyon dolarlık finansmanın onaylandığını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi