2023 yılında "Yılın Kişisi" olarak seçilen ünlü şarkıcı Taylor Swift'in yeni albümü The Tortured Poets Department, geçtiğimiz haftalarda  müzikseverlerle buluşmuştu. Üst üste kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Swift'in yeni albümü, Billboard 200 albüm listesinde ise 7 haftadır zirvede yer alıyor.

Taylor Swift Yeni Albüm

Yenikapı-Kirazlı metro hattında seferler bakımdan dolayı  gecikmeli yapılacak Yenikapı-Kirazlı metro hattında seferler bakımdan dolayı gecikmeli yapılacak

Swift, bu kadar uzun süre 1. sırada kalmayı başararak bir ilke attı. Ayrıca albüm, şarkıcının bir önceki albümü Folklore'un rekorunu kırdı. Albüm, müzik listelerinde 6 hafta boyunca zirvede kalmıştı. Albüm ayrıca Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenmeye ulaştı. Albüm, bu dinlenme rakamına ulaşan ilk albüm olarak tarihe geçti. Albümün ilk şarkısı "Fortnight" ise tüm zamanların bir günde en çok dinlenen şarkısı oldu. Bu rekor daha önce Adele'in "Easy On Me" (2021) şarkısına aitti. Apple Music ise "Albüm, yayımlandığı ilk günde en çok dinlenen pop albümü rekorunu kırdı" açıklamasında bulundu. Albüm, Amazon Music platformunda ise 3 günde dünyanın en çok dinlenen albümü olmayı başardığını açıkladı.

Editör: Deniz Ali Tatar