Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe, Galatasaray’ı konuk etti ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Sarı-kırmızılıların golünü 27. dakikada Leroy Sane atarken, Fenerbahçe’nin beraberlik golü 90+6. dakikada Jhon Duran’dan geldi. Bu sonuçla Galatasaray 33 puanla liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe zirveye çıkma şansını değerlendiremedi.
Karşılaşmanın ardından BeIN Sports’a konuşan Fenerbahçe teknik direktörü Domenico Tedesco, gazetecilerin “Maçın başında oyunu neden kontrol edemediniz?” sorusuna, “Sebebi şu; Galatasaray'a karşı oynuyoruz, şakasına bir takım değil. Onlar da maçı kontrol edemedi” yanıtını verdi.
Tedesco açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
"Onlar da maçı kontrol edemedi"
"Çok şeyi iyi yaptık. İlk yarıda maça basit bir başlangıç yapmak istedik. Beşiktaş maçında çok fazla topla oynamaya çalıştık ve 2-0 geriye düştük. Bugün ilk 10-15 dakika basit oynamak istedik. Galatasaray'ın uzun topları savunmasını istedik. Maç başında şiddetli bir pres sergilemek istedik. İyi başladık ama bireysel oyundan, Sane'nin katkısıyla 1-0 geriye düştük. Bu tarz maçlarda bu tarz oyuncularla böyle şeyler oluyor. Biz maçı ilk yarının sonunda ve ikinci yarının tamamında kontrol ettik bence.
“Yerde yatmak ve zaman geçirmek futbolda izin verilen bir şey”
Sebebi şu; Galatasaray'a karşı oynuyoruz, şakasına bir takım değil. Onlar da maçı kontrol edemedi. Tempo, mentalite, iştah belirleyici oluyor. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Böyle maçlarda bazen oyunu kontrol edersiniz bazen edemezsiniz. İkinci topları kazanmak çok önemliydi. Barış'a ve Osimhen'e sürekli uzun oynadılar. Bunların da çoğunu iyi savunduk.
Yerde yatmak ve zaman geçirmek futbolda izin verilen bir şey. Bu iyi bir gösterge, bu bizi önemsedikleri anlamına geliyor. Bunun üzerine çalıştık. Galatasaray tabii ki Fenerbahçe'yi önemsediği için böyle oynadı. 8 hafta önce bizi bu derece önemsemiyorlardı.
"Tüm maçları kazanmak istiyoruz"
Fenerbahçe'nin favori olduğunu düşündüyseniz; ben bir kıyas yapmıyorum iki takım arasında, ben takımıma bakıyorum. Tüm maçları kazanmak istiyoruz. Bazı maçlara basit başlamak gerekir. Ben hep açık konuşuyorum. Sizin de anlamanız gerekiyor. Takımın aleyhinde görmemelisiniz, kullanmamalısınız bunları. Böyle yaparsanız bir daha bu kadar açık konuşmam.
Çok az hoca iletişime bu kadar açıktır. Net şekilde gerçeği ve planını anlatır. Planı anlattım, bugünkü oyuncuları plana göre seçtim. Youssef, istediğimiz oyuna uygun olduğu için seçtik.
"Galatasaray'ın yere yatması, futbolda yasak değil"
Galatasaray'ın yere yatması... Futbolda yasak değil. Ben bunu değiştiremem. Ben kendi düşüncelerimi değiştirebilirim. Bunu düşünerek vakit kaybedemem. Bugünkü maçı kazanabilirdik. Oyuncularım hayal kırıklığı içinde beraberlik nedeniyle, ben de... Bu iyi bir şey.
"Kim eksikti Galatasaray'da"
Kim eksikti Galatasaray'da, Lemina ve Osimhen oynadı. Beklerini mi kastediyorsunuz! Bizde de Szymanski yoktu. Szymanski benim için çok önemli futbolcu. Oynadığı her maçta katkı ve enerji katıyor. Szymanski oynasaydı kazanırdık bence. Bizde de Szymanski eksikti, çok önemli oyuncu...
Ben bu durumu sevmiyorum. Onlar tam kadro oynadılar, ben ilk geldiğimde Duran uzun süre yoktu, Edson yoktu. Ben bunlarla ilgili bir şey söylemedim. Büyük bir maç oynanıyor. Derbi bir maç. Rakibin önemli oyuncuları yoktu! Böyle söylenmesi hiç hoş değil!
“Asla hava kötü, zemin kötü, hakem kötü, rakip yere yattı diye konuşmayalım”
En önemlisi takım, takımın kendisi ve futbolcular. Tedesco veya başka bir teknik direktör önemli değil. Ben işimi yapıyorum sadece. Ben takımımı, futbolcularımı, birlikte çalıştığım ekibi, tüm kulübü seviyorum. Burada çalışan Türkler'i de 85 gündür tanımıyorum da 8 yıldır tanıyorum gibi hissediyorum. Dürüst olalım, bu da bir avantaj; bu stadyumda oynamak. Böyle bir atmosferde herkesi yenebiliriz. Deplasman maçlarında da, böyle atmosfer olunca her rakibi yenebiliriz. Ben de bu duyguyu takıma aşılamaya çalışıyorum; inanmaya devam edelim.
Asla hava kötü, zemin kötü, hakem kötü, rakip yere yattı diye konuşmayalım. Bizim herkesi yenmemiz lazım. Büyük takım hocasıysanız ve oyuncularıysanız kendi işinize odaklanacaksınız."



