Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Seçimli Mali Genel Kurul'un kulüplerin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumu nedeniyle 18 Temmuz'da yapılacağını tekrarladı. 

Federasyon'un resmi sitesinden yapılan açıklamada, bazı kulüplerin ve yöneticilerinin kişisel hırs, çıkar ve menfaatlerini milli menfaatlerin önünde tuttuğu kaydedildi. 

Söz konusu kulüplerin seçim sürecini aceleye getirmeye çalıştıkları vurgulan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Seçimli kongre ve imza süreci kulüplerimizin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumlarıyla amacına ulaşamamıştır. Daha önce de ilan ettiğimiz gibi TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz tarihinde yapılacaktır. Bu süreçte Türk futbolunun ortak menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak son derece sorumlu davranan Türk futbol ailesinin büyük çoğunluğuna tekrar teşekkür ederiz." 

"Çalışmalarımızı tüm şeffaflığımız ile sürdürüyoruz"

Galatasaray Kulübünün başkan adaylarından Süheyl Batum, kongre üyeleriyle buluştu Galatasaray Kulübünün başkan adaylarından Süheyl Batum, kongre üyeleriyle buluştu

Öte yandan, Federasyon'un Türk futbolunun amir kurumu konumunu sürdürmeye devam edeceği şu sözlerle aktarıldı: 

"Bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarının tutarsız bahanesi olarak sporseverlerin önüne TFF'nin ve kurullarının atılma çabası, TFF'nin kurumsal yapısının zaafiyete uğratılmaya çalışılması Türk futboluna ihanet etmektir. Türkiye'deki futbol ailesinin her aşamada ve her şartta doğru bilgilenmesi için tüm şeffaflığımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Herhangi bir kulübümüzün ve kulüp başkanımızın kötü niyetli ve amacı Türk futbolunu değersizleştirmek olan bazı odakların manipülasyonlarına maruz kalmamaları için talep ettikleri her türlü desteği ve bilgiyi kendileriyle paylaşacağımızı da bilmelerini isteriz."

Editör: Esin Özdemir