Telekomünikasyon şirketleri "Ulusal 5G Ürün Stratejileri"ni değerlendirdi Telekomünikasyon şirketleri "Ulusal 5G Ürün Stratejileri"ni değerlendirdi

Haber Merkezi - ABD Temsilciler Meclisi tarafından, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok'u bir yıl içinde satmaya zorlayacak bir yasa tasarısını onaylanmıştı. Independent'ın haberine göre ise, TikTok'un çalışanlarına uygulamanın ABD'de yasaklanmaya yönelik devam eden girişimlerle mücadele edeceğini söylediği iddia edildi.

TikTok'un kamu politikası başkanı Michael Beckerman, personele bir not göndererek mevzuatın TikTok'un 170 milyon Amerikalı kullanıcısının haklarının açık bir ihlali olduğunu belirtti. Ayrıca Beckerman çalışanlara, tasarının yasalaşması halinde şirketin yasal bir meydan okuma için mahkemelere gideceğini de söyledi. Beckerman, "Savaşmaya devam edeceğiz Bu uzun sürecin sonu değil, başlangıcı" ifadesini kullandı. Tasarının bu hafta Senato'dan geçtikten sonra ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yasalaşması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi