Haber Merkezi -Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatta hızın önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin hızlı teslimat konusunda iyi bir noktada olduğunu belirtti.

 AA muhabirine açıklama yapan Gültepe, Türkiye'de ihracatın her geçen yıl arttığını söyledi. İhracatçılar olarak geçen seneyi rekorla kapattıklarını hatırlatan Gültepe, "Bizim gayemiz çift haneli büyümeyle 267 milyar doların üzerine çıkmak. Kuzey ve güneyimizde savaşın olduğu bir noktada, dünyadaki ekonominin daraldığı bir zamanda bunları başarmanın büyük başarı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Öte yandan, ihracatta otomotiv sektörünün birinci sırada yer aldığını söyleyen Gültepe, otomotivi kimya ve hazır giyim sektörünün izlediğini kaydetti.

Türk Yatırım Fonu'nun Açılış Toplantısı Dolmabahçe'de yapıldı Türk Yatırım Fonu'nun Açılış Toplantısı Dolmabahçe'de yapıldı

 "İhracatta hız çok önemli"

Öte yandan, Türkiye'nin jeopolitik yapısı ve konumu nedeniyle teslimat sürelerinde hızın ön plana çıktığını vurgulayan Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ihracatımızın yüzde 41’ini AB ülkelerine gerçekleştiriyoruz. AB’ye ihracatın yüzde 60’ını da kara yoluyla yapıyoruz. İhracatta hız çok önemli. Türkiye'nin en önemli özelliklerinden biri hızlı teslimatı ortaya koyabilmesi. Müşteriler, firmalar stok yapmak istemiyor.

Kapıkule, ihracat noktasında en önemli sınır kapılarımızdan biri. Zaman zaman kapılarla ilgili bize problemler de geliyor bekleme sürelerine ilişkin. Alınan önlemlerle önümüzdeki günlerde bekleme sürelerinin daha da kısalacağını düşünüyorum."

Editör: Haber Merkezi