Haber Merkezi - Hollywood'un kült filmlerinden ve başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in yer aldığı "Titanik" filminde kullanılan kapı çerçevesi, açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Filmde gemi battıktan sonra, Kate Winslet'in canlandırdığı rose karakterini hayatta tutan ahşap parça, tamı tamına 718 bin 750 dolara satıldı. Filmin gösterime girdiği 1997 yılından bu yana, parçanın DiCaprio'nun canlandırdığı Jack karakterini ölümden kurtarmaya yetecek kadar büyük olup olmadığı çok tartışılmıştı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Tosca" operasını sahneleyecek Antalya Devlet Opera ve Balesi "Tosca" operasını sahneleyecek

P J5 Ju C9Z J Um I Dj0 F Un Se Xg

Gişe rekorları kıran filmde Jack, su üzerinde kalan kapı parçasının yalnızca Rose'u taşıyabileceği konusunda ısrar etmiş, ardından Atlantik'in dondurucu suyunda hayatını kaybetmişti. Heritage Auctions müzayede evi ise, kapı parçasının 1912'de batan gemiden kurtarılan en meşhur enkaz parçasını tam olarak taklit edecek şekilde tasarlandığını belirmişti. Yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğindeki parça için Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan açık artırma, 90 bin dolardan başladı. Parçayı satan alan kişinin kimliğini açıklamak istemediği bildirildi. Ayrıca Winslet'in filmin son sahnesinde giydiği elbise de 125 bin dolara satıldı.

Editör: Haber Merkezi