Yeni sezon yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, savunma hattını güçlendirmek adına önemli bir hamleye imza attı. Bordo-mavililer, bir süredir görüşme halinde olduğu Benfica'nın 23 yaşındaki savunma oyuncusu Sidny Lopes Cabral transferinde mutlu sona ulaştı ve oyuncuyla 5 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

KAP bildirimi geldi: Yıllık 1.3 milyon euro garanti ücret
Trabzonspor Kulübü tarafından transferin mali detaylarına ilişkin yapılan resmi açıklamada, oyuncunun alacağı garanti ücret ve menajerlik hak edişleri duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Sidny Lopes Cabral ile 5 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya; her bir futbol sezonu için 1.300.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır."

Bonservis bedeli 7 milyon euro: Sonraki satıştan yüzde 20 pay
Trabzonspor, bu transfer için Portekiz temsilcisi Benfica ile de mali yapıyı sarsmayacak bir ödeme planı üzerinde el sıkıştı. Anlaşmanın detaylarına göre bordo-mavili yönetim, Portekiz ekibine 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Kulüp kasasından çıkacak olan bu meblağ, Benfica kulübüne 3 taksit halinde transfer edilecek.
Ayrıca yapılan özel madde protokolüne göre; Sidny Lopes Cabral'ın gelecekte Trabzonspor'dan bir başka kulübe transfer olması durumunda, elde edilecek satış kârının yüzde 20'si de Benfica kulübüne ödenecek.
Skorer Bek: Geçen sezon 11 gole doğrudan katkı sağladı
Trabzonspor'un yeni transferi Cabral, geçtiğimiz sezon Portekiz liginde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Sezon içerisinde bir diğer Portekiz ekibi Estrela'dan Benfica'ya transfer olan 23 yaşındaki defans oyuncusu, istikrarlı grafiğini skor üretimiyle de süsledi.
Genç savunmacı, geçtiğimiz sezon forma giydiği 28 resmi müsabakada 6 gol ve 5 asist üreterek toplamda 11 gole doğrudan katkı sağladı ve defansif aksiyonlarının yanı sıra hücum hattındaki efektifliğiyle de ön plana çıktı.



