Haber Merkezi - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının Ocak ayına ilişkin "Ücretli Çalışan İstatistikleri" verilerini yayımladı.  Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı söz konusu ayda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 620 bin 763 kişi iken, aynı ayda 15 milyon 22 bin 900 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ocak ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,1 arttı, inşaat sektöründe yüzde 9,6 yükseldi ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,1 artış kaydetti.

Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi

Ücretli çalışan sayısı aylık yüzde 0,1 arttı

Bununla birlikte, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı aynı ayda bir önceki aya göre yüzde 0,1 yükseldi.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ocak ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,3 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,7 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,3 yükseldi.

Editör: Haber Merkezi