Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından gözler rakibi Turgut Altınok'a çevrilmişti. 

AKP'nin ABB Başkan adayı Altınok, sosyal medya hesabından yapıtığı açıklamada, belediye başkanının dürüst ve şeffaf olması gerektiğini belirterek, mal varlığını paylaşma kararı aldıklarını ifade etti.

Altınok, yapılan açıklamalarla ilgili eleştirilere yanıt vererek, mal varlığı üzerinden suni gündemler oluşturulduğunu ve hizmet projelerinin gölgeleme çabalarının olduğunu dile getirdi. Ankaralılara yönelik hizmet ve eserlerin önünün kesilmeye çalışıldığını savunan Altınok, mal varlığını açıklamanın zamanının geldiğini belirtti.

Değerli Ankaralılara güven vermek adına mal varlığını şeffaf bir şekilde paylaşan Altınok, sunulan tüm varlıkların temiz ve helal olduğunu vurguladı. Açıklamada, Altınok'un dürüstlük ve şeffaflık ilkelerine bağlılığına vurgu yapılırken, adayın hizmet ve projelerine odaklanma çağrısı yapıldı.

"Ana sütü gibi ak ve helaldir"

"Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler oluşturularak, başkentimize yapacağımız hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını; projelerimizi gölgeleme çabasına girildiğini ve en önemlisi siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Değerli Ankaralılar, içinizde en ufak bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir"

Altınok'un mal varlığı şöyle:

-22 arsa (kendi üzerine)

-11 konut (kendi üzerine)

-1 benzin istasyonu (kendi üzerine)

-2 bina (kendi üzerine)

-25 tarla (kendi üzerine)

Aile şirketi hissedarlığı

İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir’e Erdoğan'dan taziye mesajı İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir’e Erdoğan'dan taziye mesajı

-12 konut (şirketteki payına düşen)

-5 dükkan (şirketteki payına düşen)

Turgut Altınok'un açıkladığı malvarlığı arasında araçlarına, ziynet eşyalarına ve banka hesaplarına yer vermedi.

İşte o liste:

Mal Varlığı-1

Editör: Haber Merkezi