Haber Merkezi - TÜRK-İŞ, 'çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın 2024 yılının Ocak ayına ilişkin sonuçlarını yayımladı. 

Buna göre, ocak ayında 4 kişilik bir ailenin  'sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını'  ifade eden açlık sınırı 15 bin 48 lira, mevcut ihtiyaçlar için yapılması 'zorunlu' diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 49 bin 19 lira olarak hesaplandı.

Hamsinin kilogram fiyatı 120 liraya kadar yükseldi

Fiat ve Giorgio Armani'den yeni otomobil serisi Fiat ve Giorgio Armani'den yeni otomobil serisi

Öte yandan, söz konusu araştırmada,  et fiyatlarındaki artışın bu ayda da sürdüğü kaydedildi. En yüksek artış balık fiyatlarında görülürken, ortalama balık fiyatlarında 32 liralık yükseliş yaşandı. Hamsinin kilogram fiyatı 120 liraya kadar çıktı. 

Öte yandan, yumurta adet fiyatında da ufak bir artış görüldü. Fiyatı geçen aya göre 5 lira artan tavuk, kilogram fiyatı ortalama 77 lira ile raflardaki yerini aldı.

Editör: Haber Merkezi