Haber Merkezi - Erler Film'in sahibi duayen yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu 87 yaşında hayatını kaybetmişti. Yeşilçam deyince akla ilk gelen isimlerden olan ve  "Bay Sinema" lakabına sahip olan İnanoğlu, Tim Show Center'da düzenlenen törenle uğurlandı. Törene Gül Sunal, Erol Evgin,  Sumru Yavrucuk, Gülşen Bubikoğlu, Hülya Koçyiğit, Zafer Ergin, Nehir Erdoğan, Kerem Alışık, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Cem Yılmaz, iş insanı Ali Koç ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve sinema dünyasından emektar isimler de katıldı.

Mehmet Nuri Ersoy-2

Törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Atlas 1948 Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi'nin restorasyonu ve yeniden ihya çalışmaları kapsamında İnanoğlu'yla yakından tanıştığını belirtti. Ersoy, "O sıralarda Türker Abi, Atlas Sineması'nda Bakanlığımızın kiracısı ve işletmecisiydi. Sözleşmesi de devam ediyordu. Kendisini ziyaret edip, proje konusunda bilgilendirdim. Görüşlerini, önerilerini rica ettim. Kendisine, 'Abi sizin sözleşmeniz devam ediyor ama bizim böyle bir projemiz var. İzniniz olursa biz bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz' dedim. Hiç tereddüt etmeden, 'Bir an önce başlayın. Ben de elimden ne geliyorsa her türlü desteği vereceğim' dedi. O gün anladım ki söz konusu beyazperde, kültür sanat olduğunda Türker Abi'de 'Hayır' yoktu. 'Nasıl yapabilirim, nasıl destek olabilirim?' vardı. Her zaman takdir ettiğim bir insan" dedi.

Inanoğlu-1

Türker İnanoğlu'nun oğlu olan oyuncu İlker İnanoğlu, babasının her şeyi detayına kadar inceleyen çok mükemmeliyetçi bir adam olduğunu belirtti ve sağlık sebeplerinden dolayı ABD'ye doktora götürdüğünü söyledi. İnanoğlu, "O kadar her şeyi kendi yapmak isteyen bir insandı. Çok sert bir babaydı. Çocuk gibiydim karşısında. Herhalde vefat ettiği zaman bir baskı kalkar zannediyordum üzerimden ama çok zormuş. İçimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum şu anda. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum. Baba seni çok seviyorum. Mekanın cennet olsun." dedi.

Sanatçı Hülya Koçyiğit, Türker İnanoğlu'nun Türk sinemasına çok değerli katkılar sunduğunu ve oyuncuların çalışma düzeninin de raya oturması adına çok emek verdiğini söyledi. Koçyiğit, "Sinema için yapmadığı yok. Hepimizin hamisi ve onun emeklerine çok büyük saygı duyuyorum. İyi ki vardın Türker. Galiba onunla bir devir kapandı. Onu hep saygıyla, sevgiyle yad edeceğiz. Ardında öyle güzel eserler bıraktı ki..." dedi.

Hülya

İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak

Cem Yılmaz, Türker İnanoğlu ile ilk olarak 1990'lı yılların ortalarında tanıştığını, 2003'ten itibaren binden fazla kez sahneye çıktığını ve İnanoğlu'nun izlemeye geldiği her şovda kulise gelerek "Sizlerin arasında en çok seni seviyorum" dediğini söyledi. Yılmaz,"Ben de en çok beni seviyor zannediyordum. Sonra diğer meslektaşlarımdan, büyüklerimden duyduğuma göre birçok kişiyi seviyormuş. Birçok kişi de onu derinden seviyormuş. Kuliste kendisinin kariyerinde, pozisyonunda olan hiç kimseden beklenmeyecek şekilde sahneye çıkacak sanatçının yanına gelerek 'Bir ihtiyacınız var mı?' diye şahsen sorması çok çarpıcıydı. Bana da her sahneye çıkmadan evvel 'Bir ihtiyacın var mı?' derdi. Şimdi sorulsa bu soru, 'Evet bir ihtiyacımız var, keşke bir Türker İnanoğlu daha olabilseydi.' derdim. Kendisine her şey için teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi