Haber Merkezi - Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonu, Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi iş birliğinde ‘Toplumsal, Hukuki ve Etik Bağlamda Sokak Hayvanları’ isimli bir kurultay düzenleyecek. 16 Mart günü Ankara'da düzenlenecek etkinlikte Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, RTÜK gibi kamu kurumlarından temsilcilerin yanı sıra hukukçu, veteriner, sosyolog ve gazetecilerin de konuşmacı olarak yer alacak. Kurultay sonrası 17 Mart Pazar günü çalıştay düzenlenecek.

Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var? Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Kurultay’dan elde edilen veriler, Çalıştay’da raporlaştırılacak ve TBMM ile yetkili kamu kurumlarına ulaştırılacak.

Ankara’daki TBB Litai Konukevi’nde gerçekleşecek kurultay, 16 Mart Cumartesi günü, saat 10.00’da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın konuşmasıyla başlayacak.

Valilikten bir temsilci de yer alacak

Dört oturumdan oluşan kurultayın ilk oturumunda ‘Sokak Hayvanlarına Yönelik Yaklaşım ve Uygulamalar’ üzerine Ankara Valiliği’nden bir temsilci ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği temsilcisi Prof. Dr. Murat Fındık, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden Prof. Dr. Ebru Yalçın, Sosyolog Çağdaş Küpeli ve Hayvanlara Adalet Derneği yönetim kurulu başkanı Av. Hülya Yalçın konuşacak.

STK'lar da kurultaya katılacak

“Sokak Hayvanlarına İlişkin Mevzuatın Etkin Uygulanması ve Gerekli Yasal Düzenlemeler” oturumunun konuşmacılarıysa Tarım İl Müdürlüğü temsilcisi, DKMP 9. Bölge Müdürlüğü temsilcisi ile Veteriner Hekimler Derneği Başkanı  Dr. Gülay Ertürk ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden Av. M. Deniz Helvacı olacak.

Kurultayın bir diğer oturumu “5199 sayılı Kanun Kapsamında Geçici Hayvan Bakımevi Uygulaması ve Yerel Yönetimlerin Yükümlülükleri” başlığını taşıyor. Mevcut kanun ve uygulamaların konuşulacağı üçüncü oturumda Ankara Büyükşehir Belediyesinden bir temsilcisi dinlenecek. Temsilcinin ardından Eğitmen, Veteriner Hekim Tarkan Özvardar, Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği Başkanı Alper Karmış ve İzmir Barosu avukatlarından Melike Özdemir Ballı konuşacak.

Muhabir: Haber Merkezi